Sat. Mar 2nd, 2024

De woonkamer is het belangrijkste deel van je huis, omdat het de eerste indruk is van je hele huis. Je kunt je woonkamer omtoveren tot een formele plek of een gezellige plek om met familie te zitten. Voor elk type woonkamerrenovatie zijn het de meubels, gordijnen, vloerkleden of tapijt, muurkleur en accessoires die er het meest toe doen. Houd bij het inrichten dus rekening met alles en met uw budget.

Meubilair

Voordat u het meubilair kiest, moet u weten welke stijl u wilt. Het kan Traditioneel, Hedendaags, Victoriaans, Europees of een mix van twee zijn. Er is geen vaste regel om vast te houden aan één stijl, je kunt je eigen creativiteit gebruiken om je eigen stijl te creëren. Bepaal ook van tevoren het kleurenschema, want als er een grote mismatch is, zijn al je inspanningen aan het einde voor niets. Zodra u die winkel voor het meubilair hebt besloten.

Kleur

Het kleurenschema komt overeen met het meubilair dat u hebt geselecteerd. U kunt dezelfde kleur hebben maar met een andere toon of u kunt de contrasterende kleur hebben. Net als in een moderne woonkamer is het het contrast dat het hele decor beheerst. Aan de andere kant, selecteer in traditionele stijl de kleur volgens de meubelkleur die over het algemeen bruin, beige en crème is. Kies de muurkleur of kleur van het behang op basis van de kleur van meubels, vloeren en stoffering. Lees ideeën voor woonkamerinrichting voor meer informatie.

Gordijnen

Dit is het belangrijkste onderdeel van de inrichting. Hierbij hoort ook de vergunning voor een dakkapel behandeling. Overweeg de muur- en meubelkleur en de hoeveelheid zonlicht voordat u gordijnen koopt. Kies de gedurfde kleur en het bloemmotief als je het eigentijdse thema hebt gekozen. Je kunt gaan met de effen gordijnen met kwastjes en andere accessoires als het thema traditioneel is. De stof van het gordijn heeft een duidelijke invloed op het uiterlijk. Kies lichte stof als je kamer klein is en minder licht heeft.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *