Fri. Mar 1st, 2024

 

Gelukkig zijn de meeste vrouwen gezegend met het vermogen om ten minste één baby te baren. Een baby is het grootste geschenk dat een vrouw haar man, haar familie en natuurlijk zichzelf kan geven. Het hebben van een kind creëert automatisch een gezin en veel al toegewijde koppels voelen zich hierdoor nog hechter in hun relatie.

Wanneer de zwangerschap onomstotelijk is bevestigd, beginnen de meeste paren enthousiast met het plannen van de bevalling, maar ruim van tevoren plannen voor de daadwerkelijke conceptie voor een gezonde en gelukkige zwangerschap is erg belangrijk.

Aangezien een hoog percentage vrouwen op enig moment in hun leven zal bevallen, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van preconceptiekwesties, zelfs als zwangerschap niet wordt overwogen, zoals later in dit artikel duidelijk zal worden.

Voor de voorbereiding bevalling oefeningen is zowel fysieke als mentale voorbereiding nodig, aangezien zwangerschap grote veranderingen in het leven en de levensstijl van de vrouw met zich meebrengt. Vroedvrouwen en artsen worden normaal gesproken geraadpleegd nadat de zwangerschap is bevestigd, maar het is zeer aan te raden om zoveel mogelijk advies in te winnen zodra een paar begint met het proberen om een baby te krijgen.

Om de best mogelijke kans te hebben op het voortbrengen van een gezonde baby, kan het inwinnen van preconceptioneel advies over zaken als veranderingen in levensstijl, prenatale vitamines en het belang van foliumzuur, om er maar een paar te noemen, enorme voordelen opleveren voor de latere gezondheid en het welzijn van beide moeder en baby.

Bij de voorbereiding op de zwangerschap kunnen enkele grote veranderingen in de levensstijl van de vrouw (en die van haar partner!) nodig zijn.

Het is bijvoorbeeld van het grootste belang om actie te ondernemen om te stoppen met roken lang voordat u zelfs maar zwanger wordt, en het drastisch verminderen of elimineren van de consumptie van alcohol wordt als bijna even belangrijk beschouwd. Beide kunnen de gezondheid van de aanstaande moeder en haar ongeboren baby aantasten.

Een vrouw moet misschien afvallen of aankomen, afhankelijk van haar huidige gewicht in verhouding tot haar lengte en postuur, dat nu wordt gemeten door haar Body Mass Index (BMI). Dit zou idealiter tussen de 20 en 25 moeten liggen, maar hierover moet een arts worden geraadpleegd. Overgewicht of ondergewicht kan complicaties met zich meebrengen voor zowel de aanstaande moeder als de baby.

Bij de voorbereiding op de bevalling is het ook raadzaam om een fitnessregime vast te stellen voordat u zwanger wordt. Daarom wordt het ten zeerste aanbevolen om een arts te raadplegen over voeding en lichaamsbeweging zodra een koppel probeert zwanger te worden.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *